Friday, September 3

The Malay Blue Film

Malay is special. Very special indeed. the kaum yang mempunyai banyak isu-isunya.
Dulu mase aku tengok blue time sekolah pun takut2. takut dosa. skang jangan citelah berbelas-belas ribu blue dalam pc aku. Time - time uitm siap jadik tokan blue pun ada. Banyaknye dosa kalau nak di kira sampai saat ini.




Tapi yang menjadi faveret aku adalah melihat THE MALAY BLUE FILM. formatnye adalah 3gp. Medium penyampaian = nset kawan-kawan yang mahal2. Dulu nset mahal2 tak mampu nak beli. Kalau member pakai nset ada video tu kira dialah yang paling kaya time tu. Bagi aku THE MALAY BLUE FILM sangat special adalah kerana tajuk2nya. Bukan aksi2 di dalam. Betul wei. setakat aksi2 melayu camtu baik aku tgk omputih punye. nasi lemak 14 hinggit punye. Tajuknya sangatlah special kerana eksotik sangat. Tajuk macam :

  • BUDAK SEKOLAH MAIN DALAM KELAS
  • MAIN KAT KEBUN SAWIT
  • PAPA JAHAT ( ini yang popular sampai cat ruffedge buat lagu tuh )
  • BOHSIA KESEDAPAN
  • MAIN SAMBIL KOREK HIDUNG

dan lain -lain lagi. Aku nak tau sape lah yang buat tajuk2 tu. Aku nak salute kerana tajuk2 yang mereka buat sangat kelakar dan menarik.



Sampai di sini sahaja. Kepada yang nak mintak THE MALAY BLUE FILM kat aku, tunggu selepas bulan Ramadhan ini. Sekian


p/s : cuba korang try google. taip je budak sekolah..mesti kuar macam2 yang mengarut. MP!

2 comments:

Neronite said...

"Kepada yang nak mintak THE MALAY BLUE FILM kat aku, tunggu selepas bulan Ramadhan ini. Sekian"~ (T_T) ....di mana kedaiman ramadhan yg kamu gembar gemburkan ?

sharkx said...

Well jameel...now u see me now u don't